En el context de la setmana de l’Escola Verda els alumnes de 4t d’ESO vam anar d’excursió al Museu de les Aigües de Cornellà. Ens vam separar per classes, uns van començar pel museu i els altres pel laboratori. Al museu ens van explicar com es van construir les màquines i com treballaven. Ens van donar una pissarra amb fitxes perquè nosaltres les col·loquéssim com ens semblava que arriba l’aigua a casa nostra. Després la monitora ens va portar on estaven els molins d’aigua i ens va explicar com s’utilitzaven.
Nosaltres ens pensem que l’aigua arriba molt fàcilment a les nostres cases però en realitat és un procés bastant llarg. L’aigua ve d’un riu o un mar, arriba fins un pou, del pou passa a una mena de piscines on s’acumula, després a les calderes on es converteix en vapor. El vapor acciona a unes màquines que estan situades a la Sala de l’electricitat.
L’energia és transportada per un cable aeri fins al pou, del pou va fins a les bombes que agafen l’aigua des de 30 metres de profunditat i l’envien al dipòsit, on és emmagatzemada.
Del dipòsit arriba fins a les canonades i als dipòsits de la xarxa d’abastament urbà i finalment arriba a les bombes d’impulsió que fa que arribi a les nostres aixetes.
Amb un PowerPoint ens van mostrar tot el procediment.
Ens van portar a fer una activitat on havíem de provar tres tipus d’aigua i saber quanta sal hi havia. Després ens van posar una armilla reflectant i un casc de seguretat per anar a una mena de piscines que contenien o bé aigua, o bé aigua amb fang o carbó. Ens van mostrar un lloc molt gran on s’acumula tot el carbó que trauen de l’aigua.
Amb això va acabar la visita i ens vam disposar a tornar a Cunit no sense abans fer-nos una foto tots plegats.
Fitxes on ens mostrava el camí que recorria l’aigua abans d’arribar a les nostres aixetes.
Alexandra Carrión i Esther Perez
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada