Etiquetes

dimecres, 28 de maig del 2014

Visitem el museu de les aigües






En el context de la setmana de l’Escola Verda els alumnes de 4t d’ESO vam anar d’excursió al  Museu de les Aigües de Cornellà. Ens vam  separar per classes, uns van començar pel museu i els altres pel laboratori. Al museu ens van explicar com es van construir les màquines i com treballaven. Ens van donar una pissarra amb fitxes perquè nosaltres les col·loquéssim com ens semblava que arriba l’aigua a casa nostra. Després la monitora ens va portar on estaven els molins d’aigua i ens va explicar com s’utilitzaven.




Nosaltres ens pensem que l’aigua  arriba molt fàcilment a les nostres cases però en realitat és un procés bastant llarg. L’aigua ve d’un riu o un mar, arriba fins un pou, del pou   passa a una mena de piscines on s’acumula, després a les calderes on  es converteix en vapor. El vapor acciona a unes  màquines que estan situades a la Sala de l’electricitat.



 




L’energia és transportada per un cable aeri fins al pou, del pou va fins a les bombes que agafen l’aigua des de 30 metres de profunditat i l’envien al dipòsit, on és emmagatzemada.
Del dipòsit arriba fins a les  canonades i als dipòsits de la xarxa d’abastament urbà i finalment arriba a les bombes d’impulsió que fa que arribi a les nostres aixetes.

Amb un PowerPoint ens van mostrar tot el procediment.











Ens van portar a fer una activitat on havíem de provar tres tipus d’aigua i saber    quanta sal hi havia. Després ens van posar una armilla reflectant i un casc de          seguretat per anar a una mena de piscines que contenien o bé   aigua, o bé aigua amb fang o carbó. Ens van mostrar un lloc molt gran on s’acumula tot el carbó que trauen de l’aigua.
Amb això va acabar la visita i ens vam disposar a tornar a Cunit no sense abans fer-nos una foto tots plegats. 




Fitxes on ens mostrava el camí que recorril’aigua abans d’arribar a les nostres aixetes



Alexandra Carrión i Esther Perez











































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada