Etiquetes

divendres, 23 de maig del 2014

Bibliomirades



El 23 d'abril , a les set de la tarda es va fer un acte de commemoració dels 25 anys de la Biblioteca de Cunit. Aquest acte va coincidir  amb la inauguració de l'exposició BIBLIOMIRADES, elaborada pels alumnes de l'institut Ernest Lluch i Martín de Cunit.
En aquesta exposició es va poder observar un treball col·laboratiu consistent en un conjunt d'obres plàstiques fetes específicament per aquest espai, consistents en instal·lacions escultòriques, pintures i collages. La professora responsable, Montse Gonzàlez Papiol, ens va comentar que els treballs del quals s'ha partit originalment, han estat els  dissenys dels alumnes de quart d'ESO de l'optativa d'Educació Visual i Plàstica. La temàtica escollida va estar el foment de la lectura.A partir d'aquí es van anar sumant moltíssim es aportacions plàstiques, més d'una cinquantena  en total, d'alumnes provinents de tots els nivells, que durant mesos s'hi han implicat en aquest projecte. Ha estat un conjunt d'obres gestades en un procés creatiu molt obert , però indubtablement, molt enriquidor  atesa  la varietat dels autors i autores  i  la gran diferència d'edats i d'interessos de molts d'ells.

Des de l'optativa de VIP vam pensar de fer una exposició que es mostrés en el municipi,  que sortís dels murs  del centre. L'objectiu fer treballs plàstics lligats amb els continguts de la matèria d'EVP. Després d'aquesta exposició temporal, els treballs es poden exposar en les parets del nostre centre i de la nostra biblioteca. Comentar el fet de que s'està treballant molt sobre aquest tema perquè també s'està fent formació entre els professors al nostre centre per incrementar l'ús de la lectura en les aules. S'han implicat en aquest projecte moltíssims alumnes del centre de molts nivells diferents. Durant la setmana cultural des de visual i plàstica també s'ha fet un taller de pintura, per fer un mural a la biblioteca. Accions plàstiques destinades a fer visualment més atractiva la nostra biblioteca.  per potenciar  l'afluència d'alumnes per consultar llibres o simplement , per gaudir de l'espai.



                                                                                                                                         Miguel Sicilia











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada