Etiquetes

divendres, 30 de maig del 2014

La Celestina, una història d’amor tràgica



El passat 25 d’abril, els alumnes de primer d’ ESO van anar d’ excursió al teatre de Vilanova i la Geltrú, a veure la obra de ‘La celestina’. Aquesta excursió va ser organitzada pel Departament de Castellà del    Institut.
La obra va ser entretinguda,    sabíem i enteníem tots els       esdeveniments que anaven    succeint ja que ho havíem estat treballant en les hores de       Tècniques d’estudi.
Al finalitzar la obra, tots els actors ens van donar als assistents el torn de paraula per poder preguntar dubtes o curiositats que poguéssim tenir.
La visita al teatre va ser una sortida en la que vam poder relaxar-nos i gaudir i a la vegada aprendre amb una gran actuació.

María Bocanegra López 1rE




A La Celestina es mostren els   tràgics amors de Calisto i Melibea.
Calisto , un mosso intel·ligent i de classe alta , ha conegut en una horta , una mica allunyada de la ciutat, a la bellíssima Melibea , i s'ha enamorat    d' ella . Torna a trobar-la a la ciutat , prop de    l'església , i li comunica els seus sentiments ; ella ho acomiada    irritada . Torna Calisto a casa i confessa el seu amor i el seu pesar al seu criat Sempronio . Aquest li proposa que faci servir la vella   Celestina com a intermediària , perquè suavitzi l'aspror de Melibea .


Celestina aconsegueix entrar a la mansió de Melibea i intercedeix a favor del enamorat ; aconsegueix vèncer el seu esquivez i la jove correspon a Calisto . Sempronio i Pármeno , criats de Calisto ,     d'acord amb Celestina , volen  explotar la passió del seu amo , que havia ofert a la vella una     cadena d'or si aconseguia els seus propòsits . Els criats reclamen la seva part a la vella , que es nega ; la maten i fugen . Però són capturats i morts per la justícia .
Calisto sol visitar a Melibea 
grimpant al seu jardí per una escala de corda ; estant en ell , es produeix al carrer una baralla . El jove , pensant que un dels seus nous criats té problemes , desitja intervenir-hi i en baixar per l'escala cau al buit . Calisto mor , i Melibea , en saber-ho , puja a una torre i es llança des de dalt .
L'obra acaba amb el plor de 
Pleberio , pare de Melibea .


Carla Aguasca


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada