Etiquetes

dimecres, 28 de maig del 2014

Taekwondo a l'institut

Dimecres 14, dijous 15 i divendres 16 de maig, Laura Ceballos Forés de 2A, Heidi Pérez Ramos de 2E i Silvia Lambea de 2D van anar a  totes les classes de 2n explicant sobre el Taekwondo (un art marcial que prové de Corea).

La idea va sorgir quan la Laura i la Heidi van comentar a la professora d’educació física Rosa Fallada sobre els seus èxits al   passar a cinturó marró i la Heidi al cinturó taronja-verd al Taekwondo. La Rosa va dir que  estaria bé que les noies fessin una classe teòrica a l’aula.
Finalment van pensar que seria millor una pràctica a fora, a l’àgora.
Van començar la presentació i que els alumnes fessin 5 voltes al gimnàs.
A partir d’aquí van fer una petita explicació sobre la competició del   Taekwondo (les proteccions que   s’han de posar per fer els combats, i les diferents puntuacions depenen on donaven els cops a la persona). Van fer que es posessin per grups amb elles davant i els van ensenyar les 3 puntades de peu més fàcils. Bandal Chagui, Dollyo Chagui i Ap Chagui.


El Bandal Chagui és una puntada de peu dirigida al tronc que al combat val un punt.
El Dollyo Chagui és una puntada de peu semicircular dirigida al cap que val tres punts.
I l’Ap Chagui és una puntada de peu frontal dirigida al cap que tres punts.
Elles tres ho explicaven i després ho feien per a que els altres ho veiessin i els alumnes ho intentaven fer.

En cada tipus de atac es practicava cinc vegades amb cada cama. Quan ja les havien practicat, es posaven per parelles i les anaven encadenant. Van explicar que tant en les defenses com atacs amb els braços hi havia tres parts del cos. Un és la part baixa “are” que serveix per defensar a partir de la cintura cap a baix. Un altres és la part del tronc “montong”, per defensar el tronc i l’últim és la part alta “olgul” que defensa el cap.
De cada part fan practicar una defensa (la més bàsica).
 La defensa més bàsica de l’”are” és “are maki”. La del “montong” és el “montong  maki”. I la defensa més bàsica de  l’”olgul” és “olgul maki”.
Són com una mena de coreografia que acaben en la mateixa posició amb la que havien començat.
Dintre de els pumses hi ha 8 tipus diferents, però només van fer dos.
Van fer el quart, que s’anomena “Taeguk Sa Chang”.
També van intentar realitzar de la millor manera possible el vuitè, anomenat “Taeguk Pal Chang”.

En algunes classes, les tres noies van fer uns “pumses”. Els pumses són unes combinacions tant de defensa, atacs com de puntades de peu units en un temps determinat.

Amb aquesta activitat, aquestes tres noies han pogut gaudir ensenyant als seus companys una activitat física que les agrada molt. Els seus companys també s’ho han passat bé ja que han trencat la seva rutina, és a dir,  han fet unes activitats diferents a les que fan habitualment i això és una manera de passar-s'ho bé i a la vegada d’aprendre noves coses.





Carla Montero i Laura Ceballos




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada