Els alumnes d'Economia de primer de batxillerat van visitar el 13 de desembre les caves Freixenet i les caves Massana. Dos tipus d'empreses que encara que elaboren el mateix producte, tenen maneres molt diferents de fer-ho.
L'excursió va començar per la visita d'una de les caves més reconegudes internacionalment per la seva dedicació des de fa molts anys per obtenir un gust exquisit que li permet diferenciar-se de la resta de vins, Freixenet.
L'excursió va començar per la visita d'una de les caves més reconegudes internacionalment per la seva dedicació des de fa molts anys per obtenir un gust exquisit que li permet diferenciar-se de la resta de vins, Freixenet.
Aquesta visita va començar amb un vídeo introductori sobre la història d'aquesta empresa, que s'endinsava en temes com l'elaboració i dedicació del producte que duen a terme cada dia per aconseguir ser els millors, els diferents llocs on qual es distribueix el seu producte, l'herència que s'ha mantingut durant molt de temps ...
Després una guia especialitzada ens va introduir per l'interior de les
caves, ensenyant-nos amb imatges col · locades en parets com elaboren el seu cava, (obviant les coses innecessàries o que no els interessava explicar.)
Seguidament, ens van mostrar els diferents tipus de caves que elaboren. Des del més antic fins al més actual, persuadint-nos que el seu producte és el millor des del principi de la seva elaboració.
Seguidament, ens van mostrar els diferents tipus de caves que elaboren. Des del més antic fins al més actual, persuadint-nos que el seu producte és el millor des del principi de la seva elaboració.
Un fet que va agradar a la majoria dels alumnes és que ens van dirigir per un tren mecànic al voltant de tota la instal·lació, i a la mateixa vegada per megàfon ens explicaven sobre que tractava
cada secció que veiem segons avançàvem.
Al final d'aquesta visita ens van donar un suc de raïm i d'acompanyant unes galetes salades, que tot i que no fos elaborat per ells va ser una manera dolça d'acomiadar-se. Però això encara no era tot.
Després d'haver visitat Freixenet, ens vam dirigir a una empresa de caves més petita però amb un caràcter bastant ambiciós anomenada Massana. Que encara que no és molt popular ni tampoc reconeguda internacionalment aconsegueix uns beneficis rellevants.
A diferència de les caves Freixenet, qui ens va explicar la part teòrica va ser el mateix director i una treballadora que realitza
diferents tasques a l'empresa
Ells es van centrar més en l'elaboració de les caves sense amagar res, responent a qualsevol pregunta que els hi formulàvem. Ens van confessar la importància que li donen a la lluna per als seus conreus, les diferents estratègies que tenen per aconseguir conrear un raïm més bo, etc.
Fent aquesta explicació més propera i de confiança.
Fent aquesta explicació més propera i de confiança.
Seguidament d'això ens van dividir en dos grups diferents. El primer grup es va anar amb el director qui es va centrar a explicar detalladament la importància d'avançar, de no rendir-se, de ser ambiciós i lluitar com un bon empresari hauria de fer. Mentre que en l'altre grup, la noia ens demanava que li donéssim diferents idees sobre com poder aconseguir que l'empresa es donés a conèixer a nivell Espanyol a més d'explicar-nos un nou concepte molt actual per a les empreses que es coneix com neocentrisme
Al final de la visita, igual que les caves Freixenet, ens van convidar a una copa de raïm, però aquesta vegada acompanyada de patates, olives, galetes salades... Un comiat bastant més que dolç.
Però les dues ens han fet veure la importància de la constància en el treball i l'eliminació completa de les paraules "em rendeixo".
Fer-ho d'una manera o d'una altra és el de menys, l'important és fer-ho.
Fer-ho d'una manera o d'una altra és el de menys, l'important és fer-ho.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada