Etiquetes

divendres, 7 de febrer del 2014

Qui diu que el Voleibol és un esport de noies?



El voleibol és un esport tant per a nois com per a noies. Per poder jugar aquest esport has de tenir hábilitat, força, agilitat i reflexos.
En el camp han de ser 6 jugadores. Els equips estan separats per una xarxa. Per poder començar el partit han d’escalfar amb parelles.
Quan queden 10 minuts perquè comenci, l’àrbitre pita perquè els capitans de cada equip facin el sorteig per elegir servei o camp. Després pita per a l’escalfament en conjunt, en què han de  rematar per 4, per 2 i/o 3 i després fer uns serveis. Abans de començar han de saludar al públic i desitjar  sort a l’equip contrari. Cada entrenador diu les rotacions, l’àrbitre pita i tots dos equips entren al camp. El jugador/a que fa el servei té 8 segons per treure.
El partit consisteix en passar la pilota a l’altre camp. Per poder-la passar has de fer un màxim de 3 tocs. Aquests poden ser d’avantbraç  o de dits. Si guanyem punts hem de rotar. La  rotació consisteix en girar com un  rellotge i passar a l’altra posició . Quan  passes a les posicions del darrere estàs defensant i quan  passes al  davant estàs atacant. Les posicions del darrere són les més importants,  perquè si defenses malament no es podrà fer l’atac i passaries una pilota free. Una pilota free és passar una pilota regalada a l’altre camp.










Per poder fer una bona jugada, primer has de fer un bon servei, després defensar la pilota que ve de l’altre camp. Quan defenses, la col·locadora ha de ser ràpida per poder col·locar-la a les posicions del davant, si la col·loca per darrere de la línia de 3 metres serà un atac de zaguero.
Per guanyar un partit has de fer 3 sets a 25 punts (amb diferència de 2). Si empates amb l’altre equip a 2 sets, n’has de jugar un altre de 15 punts per poder guanyar el partit. Per jugar fem servir una pilota Wilson, amb la xarxade2,32m. L’altura de la xarxa de l’equip   masculí és de 2,43m i la femenina, de 2,24m.Els jugadors a partir de 7-10 anys són de la categoría infantils, de 10-14 són cadets, de 15-17 són juvenils i majors de 18 són  seniors. 


William George Morgan, ser l’inventor d’aquest esport, un professor de educació física ,el 9 de febrer del 1895 a Estats Units (Holyoke, Massachusetts).
El voleibol es un joc olímpic, aquets són alguns dels campionats que han fet;
El Campionat del mon (Femení – Masculí), la Lliga mundial Masculina,el Campionat d’Europa  (Femení – Masculí), la Copa Amèrica (Femení –Masculí).
Les millors voleibolistes son noies, la majoria de Japó i els millors     voleibolistes masculins son de Rússia.

A Cunit també hi ha un equip de Voleibol.

Està l’equip dels nois i l’equip de les noies. L’equip de les noies està dividit en dos; Sènior A i Sènior B. Les del Sènior A tenen de 25-40 anys i les del Sènior B de 15-22 anys. I l’equip masculí de 20-40 anys.
Entrenem dos dies a la setmana, dimecres i divendres. El cap de setmana juguem els partits.

La nostra equipació és verda i    negre, amb el número blanc, un darrere en gran i un de petit al  davant. Al costat del numero està el nom de qui ens patrocina El racó dolç. L’equipació és una samarreta sense mànigues i pantaló curt ,un pantaló llang i una jaqueta amb una pilota de voleibol dibuixada amb els mateixos colors amb el nom del equip en blanc               darrere:CV.CUNIT.


Jo formo part del equip del Senior B, sóc la més petita i sóc la capitana perquè porto més temps jugant que les meves companyes, concretament 4 anys. Ens coneixem de molt poc temps però ens hem fet amigues de seguida, i dins del camp hi ha molt bon rotllo.
 A la  classificació anem les últimes però perquè portem molt poc temps jugant, encara que amb aquest poc temps hem millorat molt i a les nostres contrincants els ho   posem molt difícil de guanyar. Jo vaig començar a jugar a voleibol gràcies a una amiga meva. Jo al principi no sabia ni que existia aquest esport, no sabia com es jugava. Jugava al pati de l’escola amb el amics, com tots.

Però vaig anar a provar i des d’aquell dia no ho canvio per res. Jo estic una categoria per davant, hauria d’anar una per sota. Però l’entrenador em volia al seu equip i amb el permís dels meus  pares vaig poder jugar amb elles.  L’ antic equip es va desfer perquè elles deien que no guanyàvem res. Per mi  millor perquè no hi havia molt bon rotllo entre nosaltres i ara com són companyes noves es més fàcil  començar des de   zero. M’ho passo molt bé dintre del camp i fora. Vam fer un sopar de Nadal molt divertit i després de sopar vam anar a ballar.
 Quan van acabar les festes de Nadal vam començar un altre cop a entrenar, i algunes de nosaltres no podíem ni aixecar-nos. Aquest equip espero que no es desfaci com l’altre.De vegades jugo amb el Senior A, de  suplent.

Esther Pérez

 


 



                             

 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada