Etiquetes

divendres, 7 de febrer del 2014

Lowriders



El lowriding és un estil de modificació de vehicles (cotxes, motocicletes i     bicicletes), sorgit a Califòrnia entre les comunitats d’immigrants mexicans. Als seus inicis va ser una manera de manifestar la seva cultura i origen però, en l’actualitat, ha sigut adoptat també per altres comunitats com l’afroamericana. Són caracteritzats, principalment, per ser, generalment, vehicles molt baixos, quasi tocant el terra.









Que és, un “Lowrider”? 

Un “l
owrider” és caracteritzat per ser un vehicle molt baix, arribar a quasi tocant el terra o en el cas dels cotxes una alçada regulable per una       suspensió hidràulica que els permeti baixar i pujar el cotxe a l’alçada    desitjada i fins i tot realitzar salts. També és molt comú que estiguin pintats amb pintura bastant cridanera, rodes amb molts radis i, moltes parts cromades (incloent el motor, moltes vegades) i uns interiors molt treballats (en el cas dels cotxes). Normalment cada detall està molt cuidat, i cadascun dels vehicles acaba sent una creació    única. 


 


Cotxes Lowrider:
L’escena del lowriding, avui en dia és molt diversa i la conforma gent de diverses cultures. En el cas dels cotxes, hi ha moltes marques diferents però encara es conserva gran part de l’essència original d’aquests cotxes clàssics modificats, sobretot, en la suspensió dels cotxes, que fa que els cotxes estiguin quasi tocant l'asfalt. Un dels cotxes més famosos per transformar en lowrider és el Chevrolet Impala de la dècada de 1960. Generalment s'empren cotxes d'entre 1940 i 1970 com a màxim. Les marques d'automòbil més emprades són Chevrolet, Ford i Cadillac, generalment cotxes grans.  


Tipus de cotxe Lowrider:    

Fat Dancer: Els Fat Dancer són vehicles llestos per circular amb un pes a partir de 1400 kg. La majoria dels Fat Dancers són cotxes dels EUA amb un pes total de fins a 2800 kg, i poden fer diversos moviments i balls.

Dancer: La diferència amb els anteriors és el pes, aquests cotxes no superen els 1400 kg . 

Radicals: Són cotxes molt lleugers que careixen de motor, transmissió i equip interior, que són eliminats per donar espai per a bombes i bateries. En les competicions guanya qui pot fer els moviments i salts més radicals.



Show and Shine:  En aquesta categoria no hi ha diferenciació de pes. Aquests Lowriders són aptes per circular. En aquests vehicles està  invertit molt treball en els detalls i són normalment presentats sense molts moviments. Són caracteritzats per les pintures extravagants i els interiors nobles del vehicle. 

Hopper: Poden fer bots de molta alçada amb l'eix davanter.






Eric Rius, Cunit

 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada