Etiquetes

divendres, 7 de febrer del 2014

La Medul·la per a Mateo


Mateo és un nen petit que necessita un trasplantament de medul·la òssia perquè té leucèmia. La leucèmia és una malaltia de la medul·la òssia que provoca un augment de leucòcits i crea glòbuls blancs anormals, i això dificulta que la sang faci la seva funció.

Els seus pares van donar a conèixer el cas a través de les xarxes socials. Des de llavors, la campanya "Medul·la per a Mateo" ha tingut una gran repercussió a la xarxa, i figures de l'esport com Mireia Belmonte, Pau Gasol, Queralt Casas, Rafa Nadal, Iker Casillas o Alberto Contador  també s'han bolcat amb la iniciativa solidària.
La xifra de donants de la medul·la s'ha quadruplicat en les últimes setmanes, i cada dia està acudint una mitjana de 20 donants de medul·la al centre, mentre que la xifra habitual al llarg de l'any és de cinc donants.

Hi ha moltes campanyes recolzant aquesta causa, des de que van detectar que el nen tenia leucèmia.
La pàgina web www.medulaparamateo.com ha obtingut més de 696.000 visites. 2.615 ja s’han fet donants de la medul·la, 2.600 han demanat cita per fer-se donants i 22.000 han expressat el seu desig de convertir-se en donants.

El pare de Mateo va fer un comentari respecte a la solidaritat de la gent: "Estem aclaparats i enormement agraïts per l'acollida, repercussió mediàtica i resposta social que està tenint la iniciativa. Estem davant d'una oportunitat única per aprofitar aquesta tasca de conscienciació i aconseguir més donants per salvar la vida de Mateo i la dels molts 'Mateos anònims 'd'Espanya".


A dia d’avui Mateo segueix lluitant contra la leucèmia i els seus pares per trobar a algú que pugui donar la seva medul·la.


  Alexandra Carrión

 


 




 


 





 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada