Etiquetes

divendres, 28 de febrer del 2014

Els de 3r ESO aprenen a tenir més precaució a les carreteres

A l'hora de tutoria va venir un home treballador de Bultaco abans del pati a tots els alumnes de 3r d'ESO (diferents dies cada classe, òbviament) i els va donar una xerrada d'una hora ensenyant-les a quant revisar els neumàtics, a com portar el casc, la distància que hi ha d'haver entre dos vehicles, etc. 
Després van fer un examen de deu preguntes sobre les normes bàsiques d'un ciclomotor que recordèssin. Era una hora de xerrada i una altra hora de la prova pràctica.
Després del pati els van fer un examen pràctic a l'àgora que consistia en un recorregut de quatre proves. En aquell examen pràctic els van ensenyar a pujar a un ciclomotor, a fer servir l'accelerador i el fre.

A l'examen pràctic van vindre dos persones de l'equip de Bultaco i els van ensenyar a com mantenir l'equilibri al ciclomotor i a com posar-lo en marxa. L'examen pràctic consistia en quatre proves de les quals només les podien fer una vegada cadascuna. Hi havia quatre ciclomotors.

Una vegada que han aconseguit fer moure el ciclomotor començaven les quatre proves.





A la primera prova s'havia de mirar a un punt fix mentre passaven entre dues gomes de les quals no podien tocar-les.

La segona prova era fer un zig-zag entre tres cons. Entre con i con hi havia una distància de mig metre.

La tercera prova consistia en donar una volta al voltant d'uns cons mentre miraven el con que hi havia al centre d'aquesta rodona.

I la quarta i última prova tractava de saber frenar a cada una de les proves correctament.



Aquestes proves les van fer per aprendre una mica més sobre els vehicles i tenir més responsabilitat a l'hora de tenir el carnet de conduir i així anar amb més seguretat pels carrers per tal de fomentar la precaució a les carreteres.









                                                                             Carla Sánchez Montero



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada