Etiquetes

dimarts, 27 de novembre del 2012

FI DE LA HUMANITAT. REALITAT O FICCIÓ?


Qui no ha sentit parlar en els darrers temps que el món s’acaba? Potser no podreu llegir aquest article perquè la revista sortirà més tard de la suposada data fatídica: el 21 de desembre de 2012!!
 Durant la història de la humanitat hi ha hagut teories sobre l’extinció de la raça humana, fins i tot del planeta Terra. A mesura que passa el temps, moltes d’aquestes teories  s’han anat descartant encara que n’hi ha moltes més que no han estat comprovades. Científics, historiadors, fins i tot civilitzacions senceres han intentat predir la fi de la nostra existència amb teories o calendaris que argumentessin i defensessin  les seves prediccions.



Segons recents descobriments, la teoria maia no és del tot exacta. El calendari acaba aquest 2012 però això no significa que sigui la fi de la nostra existència. Al final de cada període comença una nova època, per això es deia que al 21 de desembre el món acabaria però s’han trobat diversos exemplars de calendaris que descarten aquesta data com a fi del món. L’opció més creïble és que al final d’aquest període, entrem en una nova època.
 El calendari maia del compte llarg  estableix  com a punt d’inici de  l’existència del món el 13 d’agost del 3114 a. C.  i finalitza el 21 de desembre del 2012. Un total de 5125 anys , als quals els maies atorguen un període d’un món. Després d’aquest  període,  el nostre planeta Terra i els éssers humans canviaran radicalment.
Una de les característiques dels maies és que van ser grans mesuradors del temps. Pensaven que el món durava 13 períodes de 400 anys de 660 dies cada any, un total de 1.872.000 dies.
                                                                                                                                                                                  
                                                                                                                          Juan José Gutierrez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada