Etiquetes

dimarts, 27 de novembre del 2012

El Pol Nord no para de desfer-se! Parem–ho ara!



Durant molts anys s’ha anat produint el desglaç progressiu dels pols, però no molt greu. Ens ha començat a preocupar ara! Aquest estiu hem pogut sentir la noticia que deia que el pol nord s’està fonent de manera alarmat. La superfície de gel ha arribat a cobrir només 3, 4 milions de quilòmetres quadrats. Si continua així, es calcula que al 2050 l’Àrtic es quedarà sense capa blanca durant  l’estiu, cosa que ens afectarà perquè pujarà la superfície d’aigua de mars i oceans. Però al mateix temps hi ha una teoria que diu que això succeirà al 2014!
 COM S’HA ANAT PRODUINT AQUEST FENOMEN , PER QUÈ?


 Els principals culpables d’aquest desglaç som nosaltres, els humans, perquè no parem de crear indústries i d’utilitzar transports que contaminen molt. 

Com ens afectarà això? Els gasos que s’alliberen formen una capa al voltant de l’atmosfera, que fa que els rajos solars que arriben a la terra i reboten no puguin sortir. La qual cosa fa augmentar la temperatura del nostre planeta i es produeix  l’ efecte hivernacle. Si no parem això, dintre de pocs anys  l’Oceà Àrtic es podria quedar sense gel  a l’estiu, i afectaria a molts animals com els óssos polars i les morses que viuen en aquest meravellós lloc i estan en perill d’extinció.

TINGUEM CURA DEL NOSTRE MEDI AMBIENT!

                                    


Clàudia Aguadé

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada