Etiquetes

dimarts, 27 de novembre del 2012

Es pot volar amb energia solar?



El primer avió de la història que ha fet un vol amb energia solar, amb el nom de Solar Impulse, es va enlairar el passat mes de juny al matí a l'aeroport militar de Payerne (Suïssa). L’avió que va volar a Madrid, va sortir amb una hora i mitja de retard a causa d’una intensa boira, que es va dispersar amb els primers rajos del sol. L’avió va arribar a Madrid entre les dues i les tres de la matinada. Va passar verificacions tècniques, va canviar de pilot i  va marxar cap a la ciutat de Rabat (Marroc).




Durant 20 hores va recórrer un total de 2.500 quilòmetres sense carburant. Els vols requereixen condicions meteorològiques  molt específiques, de manera que no es pot preveure la data del vol.
Ja s’estan fent preparatius per a fer un vol al voltant del món.



L’aparell porta un total de 12.000 plaques fotovoltaiques que li cobreixen les ales. Té l’amplada  d’un Airbus A-340. Pesa 1.600 quilos, com ara una furgoneta gran i té una cabina per al pilot on amb prou feines cap una persona asseguda.
“Sembla una nau espacial”  “Era com un objecte volador no identificat”  van dir algunes persones que presenciaven l’escena de l’aterratge.



Bertrand Piccard, és un aeronauta suec. Va passar 19 hores encongit a la cabina de la nau, des de les 5 de la matinada fins quasi la mitja nit. Va sortir com si fos una estrella del rock, alçant els braços i dient “bona nit, Marroc”.


                                                                                                                         Eliseo Modesti















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada