Etiquetes

divendres, 8 de novembre del 2013

Una experiència per al futur


 Dues noies del nostre institut la Paula Espino i la Estefania Garcia van fer un curs de cinc dies a l' universitat de Castelldefels,l'estiu passat.


La Paula Espino i l’Estefania Garcia van assistir a un curs a la UPC de Castelldefels, acompanyades per la  Montse Pons ,professora de biologia, ciències de la terra i ciències del món contemporani.

El curs va durar cinc dies. Van poder visitar la universitat,tractar amb els grups de recerca de l'ESBAB i també utilitzar diferents laboratoris i materials.

Van aprofitar al màxim aquells  cinc dies. El primer dia van fer una xerrada sobre l’aqüicultura, van veure una petita piscifactoria i van fer una pràctica amb peixos.


El segon dia van parlar sobre la diversitat genètica en productes agrícoles i van fer una pràctica a un laboratori d’anàlisis sensorial on van fer un tast de diferents tipus de mongetes.








El tercer dia van escoltar una xerrada sobre el biogàs, en què els van explicar que es tracta d'un combustible que ens podria afavorir molt en un futur.

El quart dia van assistir a una classe teòrica de la modelització matemàtica de sistemes biològics.

L’últim dia van fer un tast i van parlar sobre la creativitat i també sobre  com es fa una patent i per últim van fer un debat entre els alumnes i el professor fent propostes de com apropar la ciència universitària a secundària.


Les dues opinen que aquesta experiència ha estat productiva.





                                                                                                                                  Raquel Román 




Aquesta primera setmana de juliol he participat en un curset de bilogia programat per la UPC de Castelldefels,amb la Montse Pons, professora de bilogia, ciències de la terra i ciències del món contemporani, i també amb la Paula Espino, una alumna de batxillerat científic d'aquest mateix institut.

La meva experiència ha estat molt positiva i la valoro com a una de les millor i més educatives que he tingut, ja que he viscut aquests dies em serveix per a orientar-me correctament en els meus estudis futurs i també m'ha servit per a poder saber com es treballa i com és el funcionament de la Universitat, cosa que a priori és un dels factors que més por o inquietud crea als estudiants de nivells inferiors.

Quant al curs, ha estat una setmana plena de nova informació i noves formes de treballar,ja que cada dia es tractava sobre un tema diferent i es nota que han intentat tractar qüestions que solen ser desconegudes per a una persona que encara no ha acabat amb els seus estufis, per tal de crear interès per part dels alumnes que hi assistiríem.

Desprès de cada xerrada, teníem un descans de 20 o 30minuts per prende un cafè o esmorzar un entrepà, i finalment tornàvem a les aules per començar amb les diferents pràctiques que ens tenien preparades. S'ha de dir que tots van ser molt atents amb nosaltres, van tenir en compte el nostre nivell i van fer el possible per explicar i fer que ho entenguéssim tot.

Personalment, com he dit abans, aquesta ha estat una molt bona experiència, molt productiva i que crec que em servirà en els meus estudis pequè, com en tot, fins que no ho proves tu mateis no saps el que és,i després d'aquest curset m'he sentir més tranquil·la en l'aspecte dels estudis superior. També ha contribuït en aquesta expreriència la companyia, ja que amb altres persones crec que no hauria sigut el mateix. Em quedo amb un molt bon sabor de boca.




                                                                                             
                                                                                                  


                                                                                                                                      Estefanía García

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada