Etiquetes

divendres, 15 de novembre del 2013

Tres llocs per no perdre's



Aquests tres llocs, són alguns dels més espectaculars, increïbles, magnífics i bonics del món. Són els llocs que val la pena visitar, es pot dir que son unes de les set meravelles del món.




Petra, una ciutat de pedra 



Petra és un enclavament arqueològic important a Jordània,la capital de l'antic Regne de Nabataean. Petra prové del llatí i significa "pedra", no és una ciutat construïda amb pedra sinó, literalment, tallada en pedra esculpida.


L'assentament de Petra està situat en una vall estreta, a l ' est de la vall de l'Arava, s' estén des de la Mar morta al Golf d'Aqaba.
Moltes façanes de les excavades a la roca directament, formant un   monumental conjunt únic des 6 de desembre de 1985, està inscrit a la llista de patrimoni de la Humanitat per la Unesco.




La zona que envolta lloc és també, des de 1993, Parc Nacional Arqueològic.
Des del 7 de juliol de 2007, Petra forma part del conjunt de les noves les meravelles mon moderna.



Perito Moreno



La glacera Perito Moreno és una massa gruixuda de gel, situat al departament del llac Argentin de la província de Santa Cruz, al sud-oest d'Argentina, a la regió de la Patagònica.



Aquesta glacera s'origina en el camp de Gel Patagònic Sud. En el descens, que arriba a braç sud del llac Argentin, amb un front de 5 km de longitud, derivada sobre l'aigua amb una alçada d'uns 60 m.



Per la pressió de la massa líquida es produeixen fuites en el gel que crea un túnel amb una volta de més de 50 m que finalment col·lapsa, en un insòlit espectacle natural, fàcilment presenciable pels turistes, així que és la màxima atracció del Parc Nacional Los Glaceres, que integra.



El seu nom fa honor a Francisco Moreno, director del Museu de la societat científica Argentina i Explorador activa de la part sud del país.




Terrasses d’arròs 



Les terrasses d'arròs de les serralades de Filipines són un bé declarat com patrimoni de la Humanitat per la Unesco l'any 1995 i va declarar en perill entre 2001 i 2012.



Les terrasses tenen uns 2000 anys, es van construir a la província de Ifugao a les Filipines pels avantpassats de la Batad indígenes. Es creu que les terrasses es van construir amb un equip minimalista, principalment elaborat pels pobles locals. Les terrasses són aproximadament de 1500 metres sobre el nivell del mar i coberta de 10,360 quilòmetres quadrats de muntanya. Són alimentats per un sistema de reg, present a la selva per sobre les terrasses.


La gent local encara conrear arròs i verdures en aquestes terrasses.



 Daniel Tamayo i Adrián Gallo







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada