Etiquetes

dilluns, 11 de novembre del 2013

Ràdio Cunit i els seus esports






El 16 de setembre d’aquest any va començar la 6a  temporada de Ràdio Cunit,
en què he tingut l'oportunitat d’entrar-hi com a voluntari. Actualment estic
participant en 2 programes d’esports:un que és d’esport local ,que es diu “Joc Net”, en què estic de col·laborador amb Mouad El Osri, què molts de vosaltres ja coneixereu perquè és estudiant de 2n de Batxillerat del nostre centre. L'  altre programna és d’esport general,que es diu El Penalty”, dirigit per Xavi Cendra. 

Com vaig entrar a la ràdio? Per què?  

Jo vaig decidir entrar a la ràdio amb l’Alexis Ventura, més conegut com El Dima,d'una banda perquè vam pensar a fer un programa d’esports donat perquè la ràdio ens agradava bastant i teníem pensat fer el curs de ràdio,i de l'altra perquè se’ns pot considerar uns “malalts” de l'esport. Així doncs, pensat això, vam decidir anar a la ràdio a parlar amb el responsable, Jaume Assens, i demanar-li de ser voluntaris de la ràdio municipal per obrir el programa.

En el moment de l’entrevista ens va dir que no ens convenia fer el programa sols, ja que no  teníem experiència en la ràdio,i ens va   explicar que millor fóssim col·laboradors en els programes de “El penalty” i el “Joc net”.

Joc Net

El joc net és el programa d’esports local dirigit pel Mouad El Osri. Aquest     programa el fem els dilluns de 21:00h a 22:00h. Parla dels equips locals. Aquí anunciem els resultats del futbol, bàsquet, karate, i la resta d'equips cunitencs. També comentem les bones o males dinàmiques, i en molts casos felicitem la bona labor de moltes de les associacions esportives del poble. 

 
 

                                                                Logotip del programa



El Penalty 

Aquest és el programa d’esports generals dirigit pel Xavi Cendra. El fem els dilluns i dijous de 22:00 a 00:00. En aquest programa parlem de tota classe d’esports d'arreu del país. Duem a terme tertúlies esportives força interessants i divertides, així com retransmissions de futbol i bàsquet. Podem fer les narracions dels partits des de l’estudi gràcies a que ens hi han instal·lat una televisió. Per fer una mica més entretingut el programa, en alguns moments diem alguna ximpleria o també posem alguna cançó que demanen els oients o nosaltres mateixos. I per posar-hi més diversió, els últims 5 minuts quan ja hem repassat tots els esports, fem bromes telefòniques.  

                                        
                                         Logotip del programa

Diferències dels programes

Encara que parlin tots dos d’esports són molt diferents. En general, el d’esport local resulta més difícil que el d’esport general. El fet que només parli dels equips de Cunit fa que sigui més complicat, per exemple a l’hora de analitzar els partits, ja que no els podem veure tots i ens hem de guiar pel resultat,sense saber l’estil de joc que han fet. A més,un cop hem comentat els resultats, ens acaba sobrant temps, i aquest temps l’hem d’omplir amb qualsevol cosa,sempre que estigui dins del món de l’esport.
En canvi, el d’esport general és molt més fàcil, per què en qualsevol esport, encara que no hagis vist el partit, pots buscar per Internet el resum o les estadístiques del partit. Això ens  facilita força les coses. Una altra cosa que et fa més còmode el  programa, és que la majoria dels equips de que parlem,  juguen més competicions i això ens fa   guanyar temps repassant aquests tornejos. Per últim, tenim sort perquè és  poden fer més tertúlies esportives d’errors arbitrals,errors i encerts dels entrenadors o jugadors...



                                   L’equip del penalty abans de la retransmissió del Barça-R.Madrid


                                                                                                                                
                                                                                      Pablo Faccia

 

 

 
 
 
 



 


 
 


  

    
           
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada