Etiquetes

divendres, 8 de novembre del 2013

Per morir-se de calor, La Vall de la Mort.




La vall de la mort conté un ambient desèrtic de diverses  salines, dunes sorra, males terres,valls,canyons i muntanyes. És el parc més gran dels 48 estats i ha estat declarat reserva de la Biosfera de la UNESCO. Aproximadament un 95 per cent del parc ha estat designat una àrea salvatge. No cal dir que és el més càlid i sec dels parcs nacionals dels  Estats Units. El parc és la llar de moltes espècies de plantes,animals que s’han adaptat a aquest ambient desèrtic. Es troba a 86 metres sota el nivell del mar.
Primers habitants
Una sèrie de grups indígenes habitaven a la zona des d'èpoques antigues, 7000 anys abans de Crist,  quan encara hi havia llacs a la Vall de la Mort i la Vall de Panamint. En aquella època hi havia un clima molt més suau i els grans animals de caça eren encara abundants. Cap al 3000  abans de Crist la gent de la cultura de Mesquite Flat va desplaçar els primers habitants. Fa 2.000 anys la cultura de Saratoga Spring es va traslladar a la zona, quan ja s'havia convertit en un desert càlid i sec.
Protecció de la vall
El president Herbert Hoover va proclamar la zona com a  monument nacional dins i al voltant de la vall de la mort, amb la qual es van protegir mes de 8.000 quilometres quadrats del sud est de Califòrnia.
                                                                                                                   Mohamed Taki

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada