Etiquetes

dilluns, 15 d’abril del 2013

Stop desnonaments

Què són els desnonaments?

Els desnonaments consisteixen en desallotjar legalment els propietaris o arrendataris d'un bé immoble, que normalment estan  endeutats a causa de no poder pagar la seva hipoteca.

-         Desnonaments exprés:

Al nostre país, la llei estableix un termini de deu dies perquè l'arrendatari pagui el seu deute, i, si no ho fa, el jutge pot dictar la resolució del contracte de forma immediata, sense més tràmits.

Els desnonaments d’habitatges i locals s’han disparat durant el primer trimestre d’aquest any a Espanya, arribant fins a la xifra de 517 diaris, segons les dades del Consell General del Poder Judicial.

Aquesta quantitat de persones en alerta extrema ha fet que s’uneixin forces per defensar els seus drets, creant la “Plataforma  de Afectados por la Hipoteca” (PAH), amb la seva portaveu, Ada Colau.
L’Associació tracta d’unir tota aquesta gent que ha patit i està patint la part més dura de l’ impagament de les seves hipoteques. I no només aquestes, si no també  la gent que vol donar el seu suport als afectats. Principalment els seus objectius són mobilitzar-se i pressionar el govern, reivindicant els seus drets i que els nostres polítics facin alguna cosa al respecte.

LA PAH HA PARALITZAT 612 DESNONAMENTS.

Sentència històrica d’Europa contra la llei hipotecària espanyola.
14 Març 2013.

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha dictat avui una sentència que es pot qualificar d'històrica.
El Tribunal europeu considera contrària al dret comunitari la Llei Hipotecària d'Espanya mentre no permet la suspensió d'un desnonament hipotecari ni en el cas que hi hagi clàusules abusives, en la pràctica, l'única oposició possible a una execució hipotecària és el pagament.
El Govern d'Espanya ja s'ha afanyat a anunciar que modificarà la Llei Hipotecària per adaptar-la a la normativa comunitària.




Ada Colau

Ada Colau Ballano va néixer a Barcelona, el 3 de Març de 1974. És una activista social reconeguda per ser la portaveu de la “Plataforma de Afectados por la Hipoteca” d’Espanya.
Va estar entre els organitzadors de la plataforma contra els desnonaments que va reunir diversos moviments relacionats amb aquesta problemàtica social, centrant-se en el deute hipotecària i els desnonaments.
Ada Colau ha qualificat de "molt positiva" la iniciativa aprovada pel Govern d'Andalusia que preveu l'expropiació d'habitatges als bancs, durant un màxim de tres anys, en cas de desallotjaments de famílies en risc d'exclusió social.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada