Etiquetes

dimecres, 17 d’abril del 2013

Delmacio del Conito, una entitat cultural al nostre poble.


És un grup d'Estudis locals que té com a objectiu fomentar la investigació, estudi i divulgació de la història de Cunit. Aquest grup d'estudis porta el nom "Delmacio de Conito", que és el nom del  primer senyor feudal del castell de Cunit.
Aquest grup han descobert una història d'amor succeïda al       patrimoni de Cunit l'any 1937. Aquesta història va passar el 9 d'abril de 1937, quan un hidroavió va fallar i va caure a les platges de Cunit. Tota la població de Cunit va anar a veure aquest succés. Conchita Mestres i les seves amigues (en aquella època tenien 16 anys) van anar una tarda a la platja i van descobrir tot això. Allí es van conèixer  Erminia (amiga de Conchita) i Pepe (Cap de màquines). Erminia anava cada dia a mirar com arreglaven la màquina. Fins que un dia Erminia va conèixer al sergent Paredes. Aquests van formalitzar la seva relació i dos anys després es van casar ( al febrer de 1941). Després de la guerra, Erminia i Paredes amb els seus tres fills es van mudar  al Canadà. Paredes va morir en 1975 amb 62 anys i Erminia el 2002 amb 79.
EXPOSICIONS
Durant les passades festes de Nadal, a la sala d'exposicions del Casal Municipal de Cunit, va tenir lloc la mostra fotogràfica "Festa del Castell de Cunit 1954".
Aquesta mostra recordava la festa que va tenir lloc aquell any 1954, amb motiu de l'arribada a Cunit dels nous propietaris del Castell, la família Zupan.
 En motiu de la seva arribada a Cunit, els propietaris del Castell van oferir una festa a la població local a base de productes típics alemanys, com la cervesa i els famosos frankfurts. Durant els dies que va estar oberta la mostra, la propietària del Castell, i vídua del senyor Zupan, va visitar la mostra i va poder recordar aquells moments tan especials per a la seva família i per a la gent de Cunit. La gent de Cunit va poder fer un salt en el temps i va poder recordar uns temps passats i fins i alguns es van poder identificar en aquestes fotografies, amb uns quants anys menys.

Aquest grup fa moltes activitats, i descobreix coses molt interessants. Pots visitar la seva pàgina:
http://delmaciodeconito.wordpress.com/                         

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada