Els alumnes de batxillerat fan una sortida pel litoral.
El passat dia 1 d’octubre, els alumnes de l’optativa de Ciències de la Terra i del Medi Ambient de 1r i 2n de Batxillerat van realitzar una excursió pel Garraf per tal de veure algunes de les estructures calcàries més característiques i estudiar el relleu típic litoral d’aquesta zona.
L’excursió va consistir en anar en tren des de Cunit fins A Vilanova, i des d’aquí van anar caminat pels Colls per a veure les roques calcàries i la dolomita, així com també els bufadors i les coves que la força del mar va formant. Van poder observar plegaments i cabussament dels estrats, cosa que fa que el relleu estigui format per l’alternança de caletes i penya-segats.
També es va estudiar l’acumulació de sediments en les zones Nord del Port de Vilanova.
Un cop arribats a la platja de l’Atlàntida de Sitges, els esperaven els monitors de l’Espresa Cota Zero amb els Kayaks. Després d’explicar-los com fer-ho per remar sense naufragar, van tornar pel mar, tot observant les estructures de l’aigua.
Cal destacar que feia una mica de mar de fons, cosa que no els va permetre acostar-se gaire a la costa i també que van veure una colònia de corbs marins, que des de fa uns anys han tornat a viure a la zona. Són un bon indicador del bon estat de la mar i disminució de la contaminació de la zona que anys enrere tenia.
A l’arribar a la platja del Far de Vilanova, els alumnes van estar surfejant amb els kayaks i les onades. Finalment van anar a l’estació per tornar en tren a Cunit.
Els alumnes van anar acompanyats dels seus professors Oriol Compte i Montse Pons, professors de Ciències de la Terra i del Medi Ambient de 1r i 2n de Batxillerat respectivament.
Miguel Sicilia
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada