Etiquetes

divendres, 3 de maig del 2013

Matemàtiques! Les proves Cangur.

Les proves Cangur són uns exàmens organitzats per la Societat Catalana de Matemàtiques, i per  les comissions balear i valenciana. Es tracta d'una activitat que serveix per animar els alumnes en l'aprenentatge de les matemàtiques. És una prova de 30 preguntes matemàtiques, que van d'un nivell fàcil a un nivell més difícil. Com més difícils, més puntuació donen i cada problema dóna cinc respostes possibles.

Els enunciats es preparen en una reunió internacional que enguany se celebra a Xipre. L'associació "Le Kangourou sans Frontières", on Catalunya hi participa com a nació co·llaboradora. El dia de la prova tots els participants i les participants d'arreu d'Europa s'enfronten als mateixos problemes, amb un  temps d'una hora i un quart per intentar resoldre'ls.





Els alumnes s'hi isncriuen per nivells.

Nivell 1: alumnes de 3r d'ESO.
Nivell 2: alumnes de 4t d'ESO. 
Nivell 3: alumnes de 1r de Batxillerat o cicles formatius de grau mitjà.
Nivell 4: alumnes de 2n de Batxillerat o cicles formatius de grau superior.




Aquest any, hem anat a les proves cangur de Vilanova una bona colla d'alumnes del centre. A les aules de la UPC de Vilanova hi havia molts alumnes de tots els instituts de la comarca d'El Garraf i 

A la prova, que va durar una hora i 15 minuts, es respirava un ambient molt calmat, però amb la concentració necessària que demanava l'ocasió. Alguns, portats pels nervis, acabaven aviat. Altres, amb més sort o amb més capacitat s'hi van estar força més estona. Tots vam rebre el certificat de la nostra participació.



Eliseo Modesti





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada