Etiquetes

dilluns, 18 de febrer del 2013

Seguretat a internet

Internet és una eina útil que pot danyar el vostre ordinador o l'usuari si la persona no l’utilitza correctament. Per tant, és important protegir les dades personals i aplicar totes les mesures possibles per la seguretat. Això és important per als usuaris experimentats i principiants. Hi ha 6 consells per la seguretat a internet.


1. Protegeix el teu PC.

- Instal-la antivirus i antispywere.
- El servidor de seguretat sempre ha de ser inclòs.
- No insereixis un pendrive desconegut en l’equip. Si té virus, es pot infectar l’ordinador.
- Abans d’obrir un arxiu adjunt o enllaç contingut en la xarxa de correu electrònic, missatgeria instàntia o social, cal que t'asseguris que el remitent va realment enviar el missatge.
- No facis clic als enllaços o missatges emergents que semblen sospitosos.

2. Protegeix la informació personal sensible.

- Abans que posar la informació secreta a internet, fes atenció si una adreça web comença amb https i una icona en forma de cadenat tancat al costat de la barra d’adreces la qual cosa indica connexió segura.
- No enviïs la informació sensible com número de compte o contrasenya  en resposta a un correu electrònic o missatgeria.
- No contestis als anuncis com enviar diners o als informes d’un concurs en el qual no vas participar ni altres missatges.

3. Utilitza contrasenyes segures.

- Crea les contrasenyes amb frases llargues, les lletres majúscules, números i símbols.

4. Tingues cura de la seguretat i la teva reputació a Internet.

- Controla la informació sobre tu que hi ha a internet, i avalua periòdicament la informació trobada. Construeix la teva reputació positiva.

5. L’ús més segur de les xarxes socials.

-Creia una llista d'usuaris que poden veure el teu perfil o fotografies, per controlar la recerca d'informació i afegir comentaris sobre tu. Aprèn com es poden bloquejar alguns usuaris.
No publiquis informació que no vols veure al tauler d'anuncis.

6. Parla amb els teus fills sobre la seguretat a internet.

Instrueix els teus fills i supervisar les seves activitats en línia. Parleu sobre la navegació en normes web i jocs a Internet, basat en la maduresa dels teus fills i els valors familiars. Tingues en compte amb qui parlen per internet.


  Elina Nykolaychuk

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada