Etiquetes

divendres, 15 de febrer del 2013

El Bronx; a més de perillós, interessant!

El Bronx és un barri conflictiu de New York.  Va rebre el seu nom en memòria del primer colon europeu, el suec Jonas Bronck. Durant el segle XX el Bronx va ser un sinònim de precarietat econòmica i delicte. Amb l’entrada del nou mil·lenni, la zona ha fet un tomb de 180º i s’ha allunyat d’aquests conceptes. El Bronx es troba separat de Manhattan pel riu Harlem i és un districte  que es troba a la zona continental .


El Bronx és el bressol del rap i del hip hop. En els seus carrers es parlen més de 75 llengües distintes, encara que l’anglès i l’espanyol predominen sobre la resta. Als carrers hi ha molts graffitis de les persones  que hi són mortes, amb la data de naixement i de la mort. També està ple de pistes de bàsquet.


Hi ha fanals vermells, que estan a totes les cantonades dels carrers. Tenen dos botons, un de vermell i un de blau. El blau és per avisar a la policia si  estàs en perill i el vermell és pels bombers. En 1923, es va inaugurar l’estadi dels Yankees. El Yankee Stadium és la seu dels New York Yankees, l’equip de les grans lligues de beisbol dels Estats Units. El 2009 va suplantar l’estadi del mateix nom, ubicat en el mateix lloc. L’edifici ostenta similars característiques a l’antic. Encara que és un 63% més gran i amb incorporacions modernes. És l’immoble més car  mai construït en la història del beisbol i el segon recinte esportiu, a nivell mundial, darrere de l’Estadi de Wembley.



El Bronx Zoo, és un zoològic de renom mundial, situat al Bronx Park. Va obrir les portes el 8 de Novembre de 1899, i protegia aleshores 843 animals . El zoo del Bronx és conegut pel Wild Asia Tramway, un monorail a partir del qual els espectadors poden veure els animals asiàtics de molt a prop.


                                                                                                                                          Eliseo Modesti

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada