Etiquetes

divendres, 27 de gener del 2012

El Parkour , l’art del desplaçament acrobàtic

Parkour, l'art del desplaçament, és una disciplina que consisteix en anar d'un punt a un altre el més fluidament possible, utilitzant principalment les habilitats del cos humà. Els practicants són denominats com traceurs (traceuses en el cas de les dones). El va crear David Belle, quan tenia 15 anys, inspirat pel seu pare i les pel·lícules d'arts marcials. Les sabatilles de l'estil running són les més adequades per practicar el parkour. Han de ser còmodes, que agafin el turmell i amb una sola que subjecti bé, per no relliscar. D'altra banda, únicament roba còmoda, que permeti llibertat de moviment. No es necessita res més.


Hi ha diversos moviments anomenats tricks  que normalment consisteixen en rotacions de cos a l'aire:  mortals, frontflips, backflips, wallflips, aerials, àrabs...
 
Els moviments propis del parkour es caracteritzen per la seva efectivitat i fluïdesa. No serveix de res saltar una tanca amb la finalitat de pujar les cames el màxim que puguis, ha de ser amb la finalitat de passar-la el més ràpid possible.

És practica principalment a França, on va néixer. A Barcelona també se’n fan competicions, però no són tan importants. 

                                                                     Meritxell Salvador.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada