Etiquetes

dimecres, 25 de gener del 2012

Diferents cultures, diferents maneres de celebrar un casament


 
Us explicarem en que consisteix la boda islàmica i veurem en què es diferencia a altres religions.

Normalment, una boda islàmica té una sèrie de rituals. Els nuvis han de ser beneïts per un xeic musulmà que es com una mena de sacerdot, que els fa jurar amor etern. Altres rituals s'assemblen més o menys als d'occident. Per  exemple, la khotoba  és quan els pares del nuvi van a casa de la núvia a demanar la seva mà. Al cap d'un temps, quan els núvia estan preparats per la gran celebració, ho comencen a preparar tot.

La Henna és com una mena de comiat de soltera, que se celebra amb les amigues. En aquest dia només hi participen les dones i homes. El casament dura tres dies. el primer dia es el Mlak, una petita celebració que es fa entre familiars i amics íntims. La Lila Sghera és la celebració mitjana, en què se sacrifica un vedell i es prepara la carn en gran quantitat però l'àpat nupcial.

Al mig dia, la núvia comença els preparatius però posar-se el primer vestit que lliurà a mitjanit. Despès del primer vestit se'n pot arribar a posar fins a sis més.I finalment, La Lila Kbira és la gran celebració, quan arriben els convidats per veure i felicitar els nuvis.No hi falta ambient de festa. Al final un "DJ" posa una cançó només per als núvia. Mentrestant, arriba un carruatge que portarà els núvia a la que ja és casa seva, on passaran la nit de noces.
 
                                                                                   Hana El Boukhari

1 comentari: