Etiquetes

dimarts, 22 d’octubre del 2013

L'escalada, un esport de risc



Cecilia buil va néixer i viu a Hosca fa 40 anys.
La seva passió sempre ha estat l'escalada. De fet, professionalment és una tècnica esportiva d'escalada i barrancs i en viu professionalment. Per a aquest esport cal tenir un pes i una mida adequats. Aquesta noia pesa entre 57kg, i mesura 1,73m. 
El seu menjar preferit és el marisc, però ha de seguir una dieta molt equilibrada per poder practicar el seu esport. La seva capacitat i tenacitat han fet que sigui una de les millors escaladores de tot el món, reconeguda i admirada pels practicants d'aquest esport. És sorprenent com ha aconseguit escalar vies de dificultat màxima, de vegades amb el mínim de mesures de seguretat i, de vegades, fins i tot sense cap. 


Val la pena destacar que, tractant-se d'una dona, no ha aconseguit la projecció d'altres esports com ara Kilian Jornet, malgrat que es troba entre les millors del món. 
Deu ser per què és femenina?

Us recomanem que visiteu la seva pàgina web on podreu veure imatges i vídeos espectaculars de tota la seva trajectòria. Val la pena.
http://www.ceciliabuil.com




 




















Tipus d'escalada




Escalada en bloc

Es tracta de pujar petites parets i blocs de pedra en escalada lliure sense utilització de corda, un petit matalàs o un company a sota per si caigués a terra.






Escalada es sòl integrat

Proposa l’escalada de parets de gran alçada en lliure i sense la utilització de corda. Es tracta d’una especialitat d’un alt risc on un error pot significar la mort.







Escalada esportiva

Consisteix en l’ascensió de parets exclusivament en lliure i utilitzant la corda com a assegurança.
En la majoria d’ocasions es practica sobre vies curtes (fins a 30 m), però també existeixen vies llargues (fins a 1.000 m)






Escalada psicobloc

Consisteix a escalar parets sense corda però alçades importants habitualment sobre aigua pot esmorteir les caigudes.
Es va desenvolupar a Mallorca a partir de l’any 1978 on s’ha convertit en referència internacional.  


                                                                                                                                                Àlex Otero

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada