Etiquetes

divendres, 21 de novembre del 2014

Encara ens falta molt camí per recórrer



En l'actualitat trobem molts casos d'homofòbiamasclisme. Tant homes com dones en són víctimes.




L’homofòbia és un terme que es refereix a tota persona amb fàstic, repulsió, prejudici o discriminació als homosexuals. No és considerada una fòbia, ja que una fòbia es mou pel sentiment de por, mentre que l’homofòbia és motivada per l'odi.

Hi ha persones que consideren homòfoba a la gent que no donen suport a l’homosexualitat, encara que no és així. Els homòfobs senten repulsió per l’homosexualitat.

Al segle XXI, es persegueix els homosexuals en més de 70 països  i en 8 d’ells fins i tot són condemnats a mort.
L’estiu passat, una parella d’homosexuals denuncia haver estat víctima de discriminació per homofòbia. Estaven en un centre comercial de Perú, i mentre passejaven. Un guàrdia de seguretat els va exigir que marxessin d’allà per haver mostrat el seu afecte en públic.

Els joves van denunciar a través de Twitter i moltes persones els van donar suport per diferents xarxes socials, fins i tot els mitjans de comunicació.

  




El masclisme és una manera de pensar i actuar dels homes, que consisteix a creure que ells són superiors a les dones.

La submissió de la dona al seu marit   encara sol ser vista com un valor positiu. Hi ha gent que diu que la muller solament esta per  casar-se, cuidar dels seus fills i de la casa.       
 
Durant molts anys es va negar el dret a vot de la dona. En alguns països, d’altra banda, encara es castiga l’adulteri amb la pena de mort, encara que als homes no els correspon la mateixa pena.
 
A causa de les noves tecnologies que permeten un major seguiment de la vida  social de la dona, hi ha més denúncies d'adolescents, per causes del control de la seva parella per la qual estan sotmeses.
  
El 15 de setembre del 2014, una adolescent va denunciar la seva parella, a causa dels constants missatges que rebia diàriament, exigint-li fotos de com anava vestida, amb qui estava, on estava i el que estava fent. A part de rebre maltracte psicològic i físic.






Alexandra Carrión i Mabel Ramos








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada