Etiquetes

dijous, 24 de novembre del 2011

EL CÚRLING


Un joc escocès que requereix concentració, agilitat, precisió i cavallerositat.


El cúrling és un esport de precisió similar a les bitlles angleses o a la petanca, que es practica en una pista de gel, lluitant entre si dos equips de quatre participants cada un. L'objectiu és llançar 8 pedres de granit amb un pes de 20 Kg cadascuna sobre la  superfície lliscant, a través d'un passadís de 45,5 metres de longitud i 4,32 metres d'amplada. 
Una vegada realitzats tots els llançaments, es puntua en funció de la proximitat d'aquestes pedres a la diana marcada al final del passadís. 

Es practica sobretot al Canadà i al nord d'Europa, on fins i tot existeix una forta lliga professional. Així mateix el cúrling és un esport de cavallerositat exquisida, ja que els àrbitres tot just han d'intervenir durant el desenvolupament d'un partit, existint també una norma per la qual l'equip guanyador ha de convidar al perdedor a una consumició, en un acte de companyonia entre companys de joc i que ens deixa clar el sentit d'unió que hi ha entre tots els jugadors de cúrling.
El cúrling es va inventar a Escòcia el segle XVI. Aquest esport va ser molt popular entre el segles XVI I XIX, quan el clima era prou fred com perquè es formés un bon gel a l'hivern.
             
   CLUBS CATALANS


· Barcelona Cúrling Club.

· Club Cúrling Igualada.

· Club d'Esquí Bellver.

· Club de Cúrling Sporting l'Olla.

· Club d'Esqui Val d' Aran - Vielha.

· Club poliesportiu Puigcerdà.

· Club Aranès d'Esports d'Iuern de Vielha.
 

Albert García,
Noemí Álvarez i
Amalio Marín

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada