Etiquetes

dilluns, 23 de maig del 2011

Hem anat a veure l’obra de teatre Rudens de Plaute.

El passat dilluns 11 de març els alumnes de 4rt Eso de l’ optativa de Llatí i 1er de Batxillerat van anar d’ excursió al teatre Joventut d’ Hospitalet de Llobregat. 
Al teatre hi havia més instituts d’ altres llocs .
L’ obra es titula “ Rudens”, és una comèdia  de l’ autor llatí Plaute, va començar a les 12:30 i va terminar a les 13:45.
Plaute fou un dramaturg de comèdies populars en l’ infantesa del teatre romà , va néixer cap a 251 aC a Sarsina en l’ antic Úmbria i va morir en 184 aC. Va tenir molt de prestigi  degut a que escrivia les seves obres amb un caràcter humorístic.
Es calcula que Rudens  va ser escrita sobre l’ any 211 aC , també es coneix com “ Els nàufrags” i com  “ La soga “.Va ser tot un èxit  ja que tenia moltes escenes humorístiques i feia riure molt al públic.
  
Argument de Rudens:
Labrax un home cruel fuig de Cirene amb dues de les seves esclaves i en el naufragi les esclaves aconsegueixen  escapar i es van refugiar al temple de la deessa Venus. I quan Labrax descobreix on son les esclaves les treu amb força del temple.Demones s’enfronta amb Labrax per ajudar a les noies indefenses , i Deu en recompensa fa que es retrobi amb la seva filla Palestra que era una de les noies. Va perdre a la seva filla perquè va ser raptada per uns pirates.



                                                                                         Samantha Fernández

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada