Etiquetes

dimecres, 10 de novembre del 2010

Reciclar. Sabem què és però, ho practiquem? Els alumnes de 1er ESO de l' Institut Ernest Lluch visiten el parc mediambiental de Cunit


La Hammel, productora de biomassa.

El passat dia 10 d’octubre Els alumnes de l' institut van poder saber en primera persona la tasca del reciclatge. Van anar al parc mediambiental de Cunit, que conte amb un equipament de 13000 m2. A més té diferents àrees de reciclatge, cadascuna amb la seva especialització tan pot ser de poda, aparells elèctrics o mobles vells, tot es por reciclar.
La classe, atenta escoltant les explicacions dels monitors.

Al arribar al parc un monitors els van fer una visita guiada i els van explicar la funció de cada àrea. Van poder observar tota la maquinaria que s‘utilitza en el reciclatge, els vehicles especialitzats en la tasca de neteja, l' utilització de cada àrea i van poder resoldre els seus dubtes.

La deixalleria està separada en dos plantes:
La classe esperant els monitors per rebre
l’explicació.

La primera planta està destinada a la descàrrega i al tractament de fusta, poda, ferro, runes i matalassos.
La segona planta està destinada al tractament de residus perillosos (neveres, televisors, bombetes, olis, etc), roba i calçats, l'ascensor de transport de materials i un magatzem de runes i ferro. També té la “hammel” (màquina que produeix biomassa per desprès reutilitzar l’energia, per exemple per escalfar una piscina).
També compte amb vestuaris equipats i aparcaments per la maquinaria i fins i tot em benzinera pròpia.
Les explicacions de la separació de residus.

Zaira Giménez Suela i Arnau Giménez Grifoll

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada