TITANIC
Durant el seu viatge inaugural entre Southampton (Gran Bretanya) i Nova York, la nit del 14 al 15 d'abril del 1912 topà amb un iceberg, fet que provocà la seva destrucció i enfonsament i la mort de més de 1.515 persones (d'un total de 2.224). El sinistre del Titànic s'ha convertit en un dels naufragis més famosos de la història.
Ara es torna a repetir la mateixa història després de 100 anys que es va enfonsar El Titànic. Aquesta vegada a les costes italianes. El Costa Concordia va xocar amb una roca de les profunditats, com li va passar a l’antic transatlàntic. Es va fer un forat al casc del vaixell, i s’hi va enfonsar.
Com a conseqüència, les circumstàncies que envoltaren la tragèdia han atret l'atenció pública mundial.
COSTA CONCORDIA
El 13 de gener de 2012 naufragà davant l'illa del Giglio (Itàlia). A les 21:20, patí un xoc amb un escull a uns 500 metres del port de l'illa que causà una esquerda de 70 metres de llarg al casc del buc. El vaixell s'inundà parcialment i quedà embarrancat en un banc de sorra de sota l'aigua, amb una inclinació de 70º. L'endemà al matí encara se'n rescataren passatgers amb vida. Els primers informes deien que hi havia hagut cinc persones mortes, 42 ferits i 17 desapareguts.
La seva llargada és 290,20 metres i l'amplada és de 35 m. Per tant és més gran que el Titanic (que feia 269,1 m de llarg i 28 m d'ample).
Claudia Coll i Adrià Jurado
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada