Etiquetes

dimecres, 6 d’abril del 2011

L ' SLAMBALL.

  L'slamball és un esport que es va fundar a als voltants del 2001 i s'ha estès per arreu del món amb un nombre elevat d'aficionats. Aquest esport es juga amb 4 llits elàstics al en front de cada cistella. És una fusió del basquet i el futbol americà, la qual el fa molt atractiu de veure ja que barreja la velocitat, els salts i la duresa dels dos esports. És un esport el qual es necessiten unes bones condicions físiques ja que és força dur de practicar .
A l’slamball hi juguen dos equips formats per 8 o 9 membres al planter. D'aquests, en el camp hi juguen 4 en pista. Guanya el que al final del partit suma més punts en el marcador. Hi ha dos tipus de puntuació,  la de 2 punts que es realitza quan la pilota entra sense tocar el cèrcol de la cistella i la puntuació de 3 punts quan es fa una esmaixada gràcies als llits elàstics que hi ha en el cap. Els canvis son il·limitats i es fan sense aturar el joc.
Els partits es juguen en 4 minuts en cinc períodes. El joc comença amb un “rebot-off” en el qual la pilota bota a la pista central. Els equips disposen d'un temps mort per període i tenen un cert temps de descans entre mig.


Zaira Giménez Suela.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada